Domov / Savne / Vrste savn / Infrardeča savna

Infrardeča savna

Normalna temperatura v infrardeči savni se giblje od 40 do 60 stopinj Celzija. INFRA ŽARKI so z delovanjem na telo zdravilni, uporabo priporočamo predvsem tistim, ki so občutljivi na visoke temperature. INFRA ŽARKI delujejo globinsko celo do 4 cm, pri tem pa dosegajo še hitrejše in intenzivnejše potenje pri nižji temperaturi od drugih savn.

 

NASVET! 

 

Infrardečo savno lahko postavite v manjši prostor kot ostale savne, saj je po navadi manjša.

 

Kako delujejo infrardeči žarki?

 

Glavna značilnost infrardečih žarkov je, da ti prodrejo do 4 cm globoko pod telesno tkivo. Infrardeči grelci segrejejo naše telo na enak način, kot se to zgodi na soncu, kjer nam je toplo in se potimo. Zaradi tega, ker toplotni valovi prodirajo globoko v kožo, se potimo že pri nižji temperaturi, kot v finski savni.

 

infrardeca savna

 

 

Približno 20 % toplote, ki jo grelci proizvedejo, je namenjenih ogrevanju zraka, preostalih 80 % se prenese na naše telo. Zaradi tega umeščamo infrardečo savno med najučinkovitejše savne. 

 

Če k temu prištejemo še manjšo porabo energije za ogrevanje, obenem porabimo tudi veliko manj energije za ogrevanje, izločanje znoja in z njim povezanih snovi iz telesa pa je do tri krat večje, kot pri klasični savni.

 

infrardeča savna 

Pri montaži infra grelcev je potrebno biti pozoren na to, da preko grelcev namestimo leseno zaščito, ki prepreči morebitne opekline. 

 

Elementi infrardeče savne za samostojno gradnjo

 

Za montažo infrardeče savne potrebujete:

  • lesene elemente - POZOR! V primeru, da izberete panelni grelec, je potrebno biti pozoren na to, da pustite izrez v velikosti panela in naredite varnostne zaščite pred grelcem,

infrardeča savna infrardeci grelec

Infrardeča savna                                                    Grelec za infrardeco savno

  • primerni grelci - ali izberete panelni grelec ali reflektor izvedba,
  • primerna steklena vrata brez ključavnice. Preberi več o izbiri vrat za savno,
  • pod - tla naj bodo keramična oz. na tleh naj bodo položene ploščice za lažje čiščenje, na to pa naj bo položen leseni pod zaradi preprečitve opeklin,
  • dodatki (termometri, ure, naslonjala).

 

Komu priporočamo infrardečo savno?

 

  • zaradi savnanja na nižji temperaturi je primerna za osebe, ki so občutljive na paro ali visoko temperaturo in osebe s kardiovaskularnimi težavami,
  • posebej priporočljiva v času zdravljenja športnih poškodb,
  • ker infrardeči žarki delujejo globoko v tkivo, se uporaba te vrste savne priporoča športnikom, ljudem z artritisom, z bolečinami v sklepih ali z mišičnimi krči,
  • vsem, ki bi radi odpravili odvečne kilograme - pomaga pri obnavljanju kože, uničevanju bakterij in odpravi celulita.

Kot vsaka savna se tudi infrardeča savna priporoča za boljše počutje.

 

Kje jo postaviti?

 

Infrardeča savna zaradi ne tako visoke temperature lahko zavzame svoj prostor tudi v kopalnici oziroma v bolj suhem prostoru, kot katera druga savna, prav tako so infrardeče savne praviloma manjše velikosti, zato jo lahko umestite v katerega izmed večjih prostorov v hiši.

 

 

 

 

 

Telefon
02/80-50-430
E-pošta