Domov / Sedaj je pravi čas za bazen

Sedaj je pravi čas za bazen

Vroč dan. Otroci imajo počitnice, vi pa ste pravkar iz službe, kjer se je vrstil sestanek za sestankom. Kaj sledi? Skok v bazen na domačem vrtu, čofotanje s tistimi, ki jih imate rad, osvežitev in sprostitev v objemu vode. Čisti užitek. In ta užitek si je potrebno zagotoviti že sedaj.

 

 

Kaj boste imeli na vrtu – Bali, Havaje, Tahiti ali Capri?

 

Na področju bazenov vlada pestra izbira, zato odločitev ni preprosta. Na voljo so:

  • montažni vgradni bazeni,
  • poliestrski bazeni,
  • betonski bazeni ter
  • bazeni iz stiropornih zidakov.

Prav ti so v zadnjem času vedno bolj zaželeni.

Njihova postavitev je hitra in preprosta, hkrati pa so odlično toplotno izolirani. Za hidroizolacijo se stene prevlečejo s posebno PVC folijo, z njenim videzom pa je možno pričarati bazen po našem okusu tako, da nas ponese na daljni Bali, Havaje ali pa (tako se tudi nekatere folije imenujejo). 

 

Mere stiropornega zidaka so 100 cm x 30 cm x 25 cm (D x V x Š ).

 

Bazene Stiropool je možno zlahka optimalno vključiti v okolico vaše hiše, prilagodljivi so individualnim potrebam ter željam. Stiroporni zidaki dopuščajo gradnjo v različnih oblikah in velikostih, z okroglinami, stopnišči, plitvimi lagunami, vgradimo lahko tudi klop. Bazen ima lahko tudi različne globine ali pa poševno bazensko dno. Folija za hidroizolacijo se kroji individualno ter je lahko poljubne debeline, oblike in velikosti. Na voljo je v več barvah (bela, bež, več odtenkov modre, črna, svetlo siva,…) in z različnimi vzorci (pearl, granit, mozaik,…). Zato je vsak Stiropool bazen unikaten. Ti bazeni so lahko skimerski ali pa s prelivnim robom. Zaradi obilice možnosti izbira in načrtovanje zahteva nekoliko več časa.

 

Možna izbira so tudi bazeni Easypool, ki so namenjeni vsem, ki želite sami postaviti kakovosten bazen na svojem vrtu. Združujejo namreč dobre lastnosti zidanih ter montažnih bazenov. Prav tako so grajeni iz stiropornih zidakov, za hidroizolacijo pa se uporablja tovarniško krojena PVC folija debeline 0,8 ali 1,0 mm. Na voljo so v pravokotni obliki standardnih velikosti od 3m x 5m do 10m x 5m, globina je 1,5m, možni pa so le v izvedbi s skimerji. Kombinacija s tovarniško krojeno »montažno« folijo omogoča cenovno ugodne komplete.

 

Folijo (tovarniško krojeno) uporabimo tudi pri montažnih bazenih, ki so praviloma cenovno najbolj dostopni. Postavitev oziroma montaža je prav tako hitra in preprosta. Je pa, v primerjavi z bazenom, narejenim iz stiropornih zidakov, poraba betona relativno velika. Zaradi tega in drugačnih logističnih izzivov so lahko gradbena dela povezana z višjimi stroški. Prav tako smo pri montažnih bazenih omejeni z obliko (najpogosteje so ovalni) in standardnimi velikostmi ter globino. Prav tako so možni le v izvedbi s skimerji.

 

Glede na način odvzemanja vode za filtriranje iz bazena poznamo dve osnovni vrsti bazenov: skimerski  bazeni in bazeni s prelivnim robom. Prvi so opremljeni z enim ali več skimerji, elementi, vgrajenimi v zgornji del stene bazena, ki služijo površinskemu odsesavanju vode iz bazena. Bazeni s prelivnim robom pa so opremljeni s prelivnim kanalom v celotnem obsegu bazena. Voda se površinsko izliva v celotnem obsegu bazena, ne le v ozkem območju kot pri skimerskih bazenih. 

 

Za več informacij o možnostih postavitve bazena in za lažjo odločitev, kateri bazen bo pravi, si preberite Stotinkino e-knjigo Izbiramo vrtni bazen.

Telefon
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €