Spoštovani kupci, obveščamo vas, da zaradi povečanega obsega naročil, bo vaše naročilo dostavljeno v roku 2-5 delovnih dni. Hvala za razumevanje!
Domov / Priprava bazena na sezono

Kako pravilno pripraviti bazen na sezono?

 

Običajno pred novo sezono bazen izpraznimo, ga temeljito očistimo in napolnimo s svežo vodo. Tisti, ki ste jeseni dodali v vodo sredstvo za prezimovanje Calzelos in imeli bazen pokrit z zimskim pokrivalom, ste v prednosti, saj bo čiščenje hitro in enostavno.

 

 

Organsko umazanijo (saje, prah iz okolice, maščobe) najlažje očistimo s čistilom Potz000 ali za najbolj trdovratno umazanijo s čistilom Flisan. Da bo čiščenje enostavneje, uporabite gobico za čiščenje roba z držalom. Kjer se je v bazenu nabral vodni kamen, dodatno uporabite čistilo Keraclin F. Za čiščenje bazenskega roba uporabimo čistilno sredstvo Randklar prašek ali Randklar tekočino.

 

Nasvet:

 

  1. Najprej nanesite čistilo za organsko umazanijo.
  2. Nato očistite vodni kamen.
  3. Pomembno je, da bazen po čiščenju zelo dobro sperete z veliko vode. Ne čistite bazena na vročem soncu oz. čistite bazen postopoma. Raztopina čistila, ki ga nanesete na umazano površino se ne sme posušiti!
  4. V kolikor so se na stenah bazena naredile alge, je pomembno, da jih ob praznjenju bazena sproti očistite, preden se zasušijo. S tem si boste precej olajšali nadaljnje čiščenje.

Čistila Chemoform so zelo učinkovita in koncentrirana. To pomeni majhno porabo, a tudi skrbnost pri rokovanju. Obvezno uporabljajte zaščitne rokavice in ostala predpisana sredstva za varno rokovanje ter pred pričetkom dela preberite navodila za uporabo.

 

Vsa sredstva za čiščenje bazena si lahko ogledate s klikom na gumb.

 


Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €