Domov / Pričanja bazeni / Jože: bazen Stiropool

Jože, Maribor: gradnja bazena Stiropool

Stotinka in jaz

 

"Je že tako, da obstajajo v življenju stvari, ki jih planiraš in se ne uresničijo ter obratno stvari, o katerih niti ne razmišljaš, pa se udejanjijo v najlepši možni obliki, kar je po svoje logično, saj če stvari ne planiraš in o tem ne razmišljaš in tuhtaš, potem, ko pridejo, nimaš s čim primerjati in so seveda najboljše. Vse v smislu pregovora, da če človek nima cilja, je vsaka pot prava. No, v takšem stilu - z malo heca - je v moje življenje priplaval bazen, in z njim Stotinka.

 

 bazen stiropool    bazen stiropool

 

Ko človek gradi hišo, dom, precej razmišlja o vsem skupaj. Arhitektura, okolica, parcela, gradbeno dovoljenje, projekti, izvajalci, nadzor, finance,... Bazen? Ne. Saj bi bilo fajn, če bi bil. Vendar, kdo se bo s tem ukvarjal, čistil bazen in listje iz vode? Pa tudi stane nekaj in ko si s hišo pri koncu, ponavadi tudi že zmanjkuje na vseh koncih in krajih. Skratka, to je nekaj kar obstaja in je super, vendar se s tem ne bi dodatno obremenjeval, ker je že vsega ostalega preveč. Človek za takšno odločitev potrebuje neko spodbudo, katalizator. In tukaj nastopi Stotinka.

 

S sugestijo, da pa bi bazen vendarle super »pasal« ob hiši in da to ni več takšen luksuz, kot včasih. Pa tudi vzdrževanja da ni toliko, z njihovimi bazeni pa sploh ne, seveda. Pa če že bager luknjo koplje, naj poleg hiše izkoplje še eno manjšo, ker kasneje, ko bo že vse urejeno, bo možno samo še z lopato in krampom kopati, zdaj pa se to naredi »by the way«. In Stotinka bo vse zrihtala in pripeljala tiste stiropor cigle, ki jih je treba samo še z betonom zaliti, pa nekaj cevi in kablov položiti in to je to. Folijo položimo kasneje, ko bo bajta končana.

 

Naenkrat vse skupaj izgleda »easy« in delovodja reče, da lahko ploščo za bazen vlijejo kar vmes, ko ne bodo imeli kaj drugega delati, ker to pa res ni »taka stvar«. Kot zanalašč pritisne še junijska vročina, 30+ stopinj v senci in tista ideja o bazenu se zdi vedno boljša. Počasi in vztrajno raste naslednji razmislek: Zakaj sploh si človek v urbanem okolju dela hišo? Domnevno ne le zaradi tega, da bo imel streho nad glavo in tudi zaradi varnosti pred tatovi in zverjadjo verjetno ne? To lahko – še posebej v mestih - ceneje, hitreje in boljše zagotovimo s stanovanjem, po možnosti v čim višjem nadstropju. Upam si trditi, da si velika večina ljudi – z izjemo odročnejših krajev – hišo gradi izključno zaradi pričakovano boljše kvalitete bivanja, kot ga pač nudijo stanovanja. Vendar kvaliteta lahko pomeni marsikaj. Arhitektura hiše, lastno dvorišče, bolj sonaravno bivanje in seveda bazen!

 

Potem je vse šlo hitro. Bazen je bil narejen in napolnjen z vodo pred selitvijo. Vročina pač! Izgledal je krasno in mamljivo. Ne bi dal roke v ogenj, da ni kdo od vseh mojstrov, ki so takrat zaključevali dela na hiši, kdaj podlegel skušnjavi in se ohladil v turkizni vodi. Sam z otroki sem to delal dnevno. Z vsakim skokom v vodo se je potrjevala pravilnost odločitve.

 

Zdaj je bazen v uporabi že polna štiri leta. S pomočjo toplotne črpalke je letno v pogonu približno pol leta. Če je pomlad topla, ga napolnimo že pred prvim majem in če je jesen lepa, potegnemo v oktober. Edino večje opravilo je spomladansko čiščenje in polnjenje bazena, vednar to hkrati pomeni tudi lep sončen dan ter simbolni začetek poletja in s pomočjo še kakšnega družinskega člana, je lahko to pravo zadovoljstvo. Kot uporabnik lahko rečem, da je bazen s pomočjo Stotinke čisti užitek. V primeru kakršnekoli težave je ekipa vedno na voljo. Stroški vzdrževanja pa so skoraj zanemarljivi v primerjavi z užitki, ki jih bazen ponuja. Cena zadovoljstva je ugodna.

 

Redko kateri račun plačam z nasmehom na ustnicah. Stotinkin vedno!"

 

Telefon
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €