Domov / Kloriranje bazenske vode

Kloriranje bazenske vode

Idealna pH vrednost vode je 7.0 do 7.4. Idealna vsebnost klora je 0,6 do 1,0 mg / l. Poskrbeti je potrebno, da sta vsebnost klora in pH vrednost zmeraj v območju idealne vrednosti.

 

Kako pa poskrbimo za to?

Za merjenje vsebnosti klora in pH vrednosti uporabimo merilec za pH in merilec za klor. Sunkovito kloriranje pa izvedemo s klor granulatom. Dolgoročno vsebnost klora zagotavljamo z velikimi klorovimi ali multifunkcijskimi tabletami. Osnovna razlika je v tem, da imajo slednje dodano sredstvo proti algam in sredstvo za bistrenje bazenske vode.

 

Velike klorove tablete uporabimo za dolgoročno dezinfekcijo bazenske vode. So zelo počasi topne in vsebujejo več kot 80% aktivnega klora.

Multifunkcijske tablete so prav tako počasi topne, z več kot 80% aktivnega klora. Uporabljamo jih za dezinfekcijo, zatiranje alg in bistrenje vode. Stabilizirane so proti hitri razgradnji klora.

 

Uporabimo jih tako, da…

v skimer ali v bojo za kloriranje vsakih 8-14 dni dodamo 1 tableto. Tablet nikoli ne dajemo neposredno v bazen.

Uporaba multifunkcijskih ali klorovih tablet ne nadomesti klor granulata za sunkovito kloriranje ter ne uravnava pH vrednosti vode. Za to poskrbimo z drugimi sredstvi.

Telefon
02/80-50-430
E-pošta