Spoštovani kupci, obveščamo vas, da zaradi povečanega obsega naročil, bo vaše naročilo dostavljeno v roku 2-5 delovnih dni. Hvala za razumevanje!
Domov / Bazenska streha pričara še več čarobnih trenutkov v objemu vode

Bazenska streha pričara še več čarobnih trenutkov v objemu vode

Skozi okno, po katerem polzijo dežne kapljice, smo v zadnjih dneh opazovali bazen, ki je sameval na vrtu, prepuščen ostremu vetru in nizkim temperaturam. In vsa ta nečistoča, ki se je nabrala v njem. Mi pa komaj čakamo poletje…

 

Narava je vedno manj predvidljiva, zato je potrebno dobro razmisliti, kako se lahko naslednjič temu izognemo in vseeno uživamo v bazenu, ki nam nudi toliko čarobnih trenutkov.

 

Zakaj je postavitev bazenske strehe učinkovit način, da se temu izognemo?

  • Postavitev bazenske strehe omogoča, da je voda v bazenu dovolj topla in čista.
  • Bazenska streha omogoča, da vodo segrevamo brezplačno in na ekološki način, s pomočjo sonca. Voda se hitreje ogreje, njena toplota pa se ohranja tudi ponoči.
  • Bazenska streha torej omogoča kopanje tudi v hladnejših in deževnih dneh, ob daljšem poslabšanju vremena praktično ne prihaja do prekinjanja. Kopalna sezona se podaljša za približno tri mesece; spomladi lahko pričnemo prej uživati in čarobni objem vode podaljšamo globoko v jesen.
  • Še ena pomembna korist: bazenska streha na eleganten način ščiti vodo v bazenu pred nečistočami kot je listje, cvetni prah ali mrčes ter pred padavinami. Varuje pa tudi bazensko opremo pred vse močnejšimi UV žarki.
  • In ne nazadnje, bazenska streha poskrbi, da so stroški vzdrževanja bazenske vode nižji, prav tako pa pomaga prihraniti čas. Potreba po čiščenju in poraba sredstev za dezinfekcijo sta namreč občutno manjši.

Katera bazenska streha je najbolj primerna za moj bazen?

 

Za pokrivanje bazenov se najpogosteje uporabljajo pomične bazenske strehe Royal Dolphin Advanced, ki vzdržijo sunke vetra kar do 80 km/h. In še bolj pomembno; nudijo odlično zaščito pred možnostjo utopitve.

Pomikajo se po posebnih nizkih ploskih tirnicah, ki so pritrjene na ravna tla. Tirnice pa so lahko tudi poglobljene v tla, tako da so čim manj moteče.

 

Njihova celotna konstrukcija je izdelana iz vrhunskih materialov evropskih proizvajalcev. So zelo kakovostne, natančno izdelane, pa tudi cena je sprejemljiva.

 

Bazenske strehe pa so, ne nazadnje, uporabne tudi namesto steklenih zimskih vrtov, pri pokrivanju teras in zelenjavnih gred.

Bazen v soncu
Bazenska streha
Pod bazensko streho

 

Za pokrivanje večjih bazenov in javnih objektov, verand in gostinskih teras se uporabljajo nadstandardne pomične bazenske strehe Royal Dolphin STRONG LINE. Odlikujeta jih izredna robustnost in čvrstost.

Primerne so tudi za večje nadstandardne bazene ali za območja z veliko snega. In seveda so lahko popolnoma prilagojene željam in potrebam.

 

Njihova posebnost je tudi v tem, da se ne premikajo po vgrajenih tirnicah, temveč za premikanje uporabljajo lastna kolesa. Vsaka takšna streha je narejena po meri in lahko jo postavimo tudi na ne povsem ravno površino.

 

Bazenske strehe Zenith so izjemno kakovostne, kar se kaže tako v podrobnostih izdelave, kot tudi v estetskem videzu. Prav tako pa so tudi cenovno ugodne.

 

Na voljo so kot polkrožni (Standard) in nižji model (Flat).

 

Zasteklitev bazenske strehe je lahko iz dvoslojnega polikarbonata debeline 6 mm (THERMO) ali iz prosojnega SAN materiala debeline 3 mm (CLEAR). Površina obeh materialov je UV obstojna, kar nadkritju zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Konstrukcija je izdelana iz posebej razvitih aluminijastih profilov, ki so na vogalih estetsko zaokroženi. Njihova osnovna barva je naravna barva aluminija ali pa bela (RAL 9010).

Bazen iz zraka
Bazenska streha
Tirnice bazenske strehe

 

Čeprav se bazenske strehe, ki jih najdemo na trgu, lahko zdijo na prvi pogled popolnoma enake, je bistvo skrito v podrobnostih. Kako se odločiti za pravo? Z našimi strokovnjaki bo vse lažje. Pokličite na 02 80 50 430 ali pa nam pišite na info@stotinka.si.

Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
Brezplačna dostava nad 49 €