0

Bazenske rolete

Osnovni namen plavajoče bazenske rolete je zadrževanje toplote bazenske vode. Pri bazenu, pokritem s plavajočo roleto, so toplotne izgube manjše za 65-80 %. Poleg tega zaprta in na bazensko steno pripeta roleta ščiti pred nesrečnimi padci otrok ali domačih živali in pred vdorom umazanije. V nekaterih izvedbah bazenov je možna tudi naknadna vgradnja!


Še posebej to pokrivalo priporočamo, kjer so pri hiši majhni otroci, domače živali ali pa je bazen na vrtu lahko dostopen. Ob vsem tem pa roletno pokrivalo bazen deloma ščiti pred umazanijo. Bazenska roleta je izdelana iz materiala, ki je odporen na UV žarke, klor in druga sredstva za nego vode. Odpiranje in zapiranje bazenske rolete je lahko izvedeno s stikalom ali z daljinskim upravljanjem.

 

Za izračun cene in predlog najprimernejše montaže za vaš bazen pošljite povpraševanje ali nas pokličite na tel. št. 02 80 50 430.

 

Različne možnosti montaže bazenske rolete:

 

Vgradnja na dno bazena

Roleta se vgradi v vogal na dnu bazena. Pokrije se s plastično pregrado, ki lahko služi kot klop. Vgrajuje se ponavadi tam, kjer ni prostora za jašek, oziroma v že obstoječi bazen.

Vgradnja v jašek za bazenom

Najpogostejši način namestitve.
Roleta je nameščena pod vodo v jašku za bazenom. Jašek je pokrit z lahkim demontažnim pokrovom, največkrat iz lesa, in lahko služi kot ležišče.

Vgradnja v dno bazena

Roleta se vgradi v jašek na dnu bazena. Jašek se pokrije s plastičnim pokrovom. Roleta je lahko pokrita s posebnim mehanizmom, ki se odpira skupaj z roleto (zahtevnejši način vgradnje).

Naknadna vgradnja v bazen

Med prostorom za roleto in bazenom se namesti pregradna stena. Slabost tega načina vgradnje je zmanjšanje dolžine bazena za cca. 60-80 cm.

Nadvodna montaža

Roleta se namesti na rob bazena z dvema nosilcema. Možen je električni ali ročni pogon. Posebej primerna je za že obstoječe bazene - naknadna vgradnja.

 

 

 

Pomoč pri nakupu
02/80-50-430
E-pošta
AAA
Brezplačna dostava nad 49 €